Volledig scherm
De Schuineweg. © Gemeente Twenterand

Buurt bedenkt zelf oplossing voor ‘probleemweg’ in Westerhaar

WESTERHAAR - Circa veertig aanwonenden en andere belanghebbenden in Westerhaar hebben samen een oplossing bedacht voor een verkeersknelpunt in hun woonplaats. De inwoners denken een oplossing te hebben voor de Schuineweg, die lijdt onder toenemend sluipverkeer. De gemeente gaat met het idee aan de slag.

De situatie in de Schuineweg in Westerhaar is al jarenlang een doorn in het oog van de aanwonenden. Eerst was er overlast van stofwolken bij droog weer door de toen nog onverharde weg. Dat probleem werd getackeld door de weg te voorzien van een laag asfalt. 

Sluipverkeer

Maar daarmee was een ander probleem nog niet opgelost: dat van het toenemende sluipverkeer dat door de straat rijdt. De weg geheel afsluiten kan immers niet, vanwege landbouwverkeer en leveranciers van bedrijven die van de straat gebruikmaken. 

Onlangs kwamen circa veertig aanwonenden en andere belanghebbenden bijeen om te zoeken naar een geschikte oplossing ‘waar iedereen het mee eens kon zijn’, aldus verkeerswethouder Bart-Jan Harmsen. En dat is volgens hem gelukt.

Beweegbare palen

Het idee om de Schuineweg af te kunnen sluiten met beweegbare palen krijgt grote steun en lijkt nu de oplossing te worden. De gemeente gaat nu kijken welke beweegbare paal het beste past bij de weg en hoe een en ander technisch voor elkaar gemaakt kan worden.  

Als daar duidelijkheid over is, kunnen de palen in het eerste kwartaal van 2020 worden geplaatst. 

De gemeente brengt het nieuws vol trots. En niet zonder reden: wordt het verkeersprobleem verholpen, dan kunnen coalitiepartners GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie één van de actiepunten die hoog op hun lijstje in het coalitieakkoord staan doorstrepen. 

Almelo e.o.