Volledig scherm
PREMIUM
Westerhaar- Leegloop in de wijk de Oale Bouw in Westerhaar, die genomineerd staat om gerenoveerd te worden. © Bart Slotman/Dronekiekjes

Buurt Oale Bouw in Westerhaar loopt leeg, opnieuw protest tegen Mijande Wonen

WESTERHAAR-VRIEZENVEENZEWIJK - Door de renovatieplannen van de corporatie Mijande Wonen zijn 25 verhuurders uit de buurt de Oale Bouw vertrokken. Tegelijk zwellen protesten opnieuw aan.

De huur wordt te duur zodra de woningen zijn gerenoveerd. En daarom hebben meerdere huurders  de Oale Bouw in Westerhaar inmiddels verlaten. In totaal hebben sinds januari vorig jaar 25 bewoners de huur opgezegd. Drie van de vrijgekomen woningen zijn niet meer geschikt om te bewonen. Bovendien zijn gesprekken tussen bewoners en Mijande Wonen nog op niets uitgelopen. Het leidde deze week opnieuw tot protest.

  1. Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel
    PREMIUM

    Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel

    BRUINEHAAR/LANGEVEEN - Boerenprotesten op snelwegen, colonnes met trekkers naar hoofdsteden en acties bij supermarkten: de agrarische wereld is in rep en roer. Maar te midden van die hectiek, boeren vader Jan en zoon Jorg Broenink uit Langeveen en Bruinehaar rustig verder. Zij voorzagen de problemen twintig jaar geleden al en maakten de overstap naar ‘wroetvarkens’ en oer-Hollandse blaarkopkoeien.

Almelo e.o.