Volledig scherm
De bij natuurgebied Engbertsdijksvenen gedumpte caravan. © Twitter

Caravan gedumpt bij natuurgebied bij Westerhaar: ‘Hier zijn we niet blij mee’

WESTERHAAR - In natuurgebied Engbertsdijksvenen heeft een onbekende deze week een caravan achtergelaten op een parkeerplaats. Boswachter Jeroen Buunen tast nog in het duister over de eigenaar, maar weet haast wel zeker dat de caravan met opzet is achtergelaten: “Het lijkt er inderdaad op dat dit moedwillig is gebeurd.”

De caravan werd donderdag aangetroffen op een parkeerplaats nabij het staatsnatuurmonument, iets ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een oud ding, met een verweerde witte kleur, schade en zonder kentekenplaat. Dat lijkt een bewuste actie. “We kunnen nu onmogelijk nagaan van wie de caravan is geweest”, reageert Buunen. “Het is jammer dat dit nu met gemeenschapsgeld moet worden opgelost. We gaan er nu samen met de gemeente Twenterand mee aan de slag. De eigenaar krijgt de kans zich te melden, anders laten we de caravan weghalen. Maar dat gebeurt zeker niet voor het weekend.”

Buunen maakt in zijn werk als boswachter heel wat mee wat betreft afvaldumpingen. Maar een complete caravan spant misschien wel de kroon: “Een afvalzak, of soms gewoon een hele badkamer of keuken hoor. Een caravan heb ik nog nooit meegemaakt. Het is vooral treurig, je gaat zo wel twijfelen aan het geweten van mensen.”

Buunen roept getuigen van de ‘caravandump’ zich in ieder geval op te melden bij de gemeente, of Staatsbosbeheer. “Dan kunnen we er misschien achter komen wie verantwoordelijk. We halen de caravan zeker op korte termijn weg. Want hier zijn we niet blij mee.”

Almelo e.o.