CAV Den Ham gaat de fabriek delen, om de toekomst veilig te stellen.
Volledig scherm
PREMIUM
CAV Den Ham gaat de fabriek delen, om de toekomst veilig te stellen. © Carlo ter Ellen DTCT

CAV Den Ham verkoopt fabriek voor de helft: ‘Behoud van werkgelegenheid en eindelijk modernisering’

DEN HAM – De toekomst van CAV Den Ham was lang onzeker, de productie van veevoer liep terug en de agrarische sector krimpt. Maar volgens directeur Harry Grooters kan de coöperatie zeker tien jaar vooruit, nu de fabriek voor de helft is verkocht aan EJ Bos Diervoeders uit Ederveen. „We gaan de fabriek delen”, zegt Grooters. „Dit betekent behoud van werkgelegenheid en modernisering van de fabriek.”

  1. Nieuwbouw van ZorgAccent in hartje Den Ham gaat niet door: ‘Bouwkosten te veel gestegen’

    Nieuwbouw van ZorgAccent in hartje Den Ham gaat niet door: ‘Bouwkosten te veel gestegen’

    DEN HAM/ALMELO - Er gaat een streep door de nieuwbouwplannen van ZorgAccent op de locatie van De Rank in het centrum van Den Ham. De zorgorganisatie uit Almelo kondigde in 2020 aan De Rank te willen slopen voor een complex met 54 zorgappartementen. Dat het plan strandt, betekent ook dat de naastgelegen hervormde kerk geen nieuw hervormd centrum kan bouwen. Dat centrum is nu nog gevestigd in De Rank.
  2. Jan uit Vriezenveen houdt slapeloze nachten door boom: Van de Rijdende Rechter hoeft Twenterand niet te kappen

    Jan uit Vriezen­veen houdt slapeloze nachten door boom: Van de Rijdende Rechter hoeft Twenterand niet te kappen

    VRIEZENVEEN - Hij had er tijdens de winterstormen slapeloze nachten van. Maar dat is voor de Rijdende Rechter niet voldoende om de gemeente Twenterand te dwingen de boom pal tegenover zijn woning te kappen. Jan Schuurman kijkt ook tijdens de komende stormen tegen een schuddende Winterlinde aan. Al komt hij nu na de uitspraak van meester John Reid een stuk gerustgestelder over. „C’est la vie.”

Almelo e.o.