Volledig scherm
Met de onthulling van een informatiepaneel werd de samenwerking tussen De Baalderborg en Het Punt officieel. © Bert Kamp

Cliënten Baalderborg aan de slag in Het Punt Vroomshoop

VROOMSHOOP - Zo'n tien cliënten van De Baalderborggroep gaan definitief aan de slag bij activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop. Na een succesvol verlopen proefperiode werd donderdag 3 november officieel de aftrap van de samenwerking gegeven. De Baalderborggroep is een instelling voor mensen met een beperking.

De mensen van de Baalderborg van wie enkelen in het onderkomen van de organisatie aan de Stationslaan wonen, gaan vooralsnog gedurende drie dagen in de week aan de slag. Het gaat onder meer om schoonmaakwerkzaamheden en ze helpen ook mee in het grand café van Het Punt.

Begeleiding
Ze krijgen begeleiding vanuit De Baalderborg Groep en Het Punt. Een horecamedewerkster van Het Punt is daarvoor reeds bijgeschoold.

Appeltaart
Naast het werk, is er ook ruimte voor creatieve activiteiten, er wordt bijvoorbeeld geknutseld, appeltaarten gebakken en één per week wordt een gezamenlijke lunch bereid.

LeerWerkPunt
De samenwerking met de Baalderborg is een onderdeel van het LeerWerkPunt, waarbij Het Punt haar deuren openzet voor allerlei deelnemers met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen Het Punt kunnen deze mensen onder begeleiding van een jobcoach de nodige ervaring of structuur op doen, met als doel door te stromen naar de arbeidsmarkt.

Almelo e.o.