Volledig scherm

College komt met plan van aanpak voor alle Twenterandse zwembaden

VRIEZENVEEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft een plan van aanpak vastgesteld, waarin de uitvoering van de toekomst van de zwembaden in Twenterand staat beschreven.

"Dit plan is nodig om voortvarend en planmatig met de toekomst van de zwembaden door te gaan," aldus wethouder Hidde Visser.

In het plan komen alle zwembaden aan de orde. De sloop van De Plump in Westerhaar, de eventuele privatisering van de Groene Jager in Den Ham, bezuinigingsmogelijkheden bij De Zandstuve in Vroomshoop en de bouw van een nieuw zwembad in Vriezenveen-Noord.

Inmiddels is een aantal ontwikkelingen gaande op het gebied van de zwembaden. Over de rol van zwemverenigingen in het beheer, de exploitatie en de organisatie van de zwembaden, wordt gesproken met alle betrokkenen waaronder het zwembadpersoneel en de zwemverenigingen.

Voor wat betreft een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen-Noord brengen medewerkers van de gemeente bezoeken aan andere nieuw gebouwde overdekte zwembaden, om te spreken over het proces om te komen tot een nieuw zwembad.

De planning van de sloopwerkzaamheden van zwembad De Plump in Westerhaar-Vriezenveensewijk is ook in het plan van aanpak opgenomen. Het daadwerkelijke slopen vindt plaats in de zomer en in het najaar van 2013.

De Werkgroep Ons Den Ham heeft maandag 15 april jl. het beheersplan voor openluchtbad De Groene Jager aan wethouder Visser overhandigd. Het college moet dit plan nu beoordelen. Binnen enkele weken komt hierover duidelijkheid. In een eerste reactie noemt Visser de voorstellen vanuit Ons Den Ham 'een ambitieus plan.'

  1. Vechtdal-boeren maken protestlied op Ramses Shaffy: ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’
    PREMIUM
    Video

    Vecht­dal-boe­ren maken protest­lied op Ramses Shaffy: ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’

    DEN HAM/OMMEN - Niet zonder ons, niet zonder ons! Uit volle borst brullen enkele tientallen boeren en boerinnen uit het Vechtdal de laatste regels van het lied waarmee hun vereniging ‘De boer als Gastheer’ het eerste lustrum luister bij zet. Enerzijds is het een protestsong in deze voor boeren barre tijden, maar het lied ademt vooral ook saamhorigheid en trots op hun roeping.

Almelo e.o.