Volledig scherm
Het fietspad aan de Aadorpsweg tussen Vriezenveen en Aadorp. © Emiel Muijderman

College Twenterand: aan de slag met fietspaden

VRIEZENVEEN - Het fietspad aan de Aadorpsweg tussen Vriezenveen en Aadorp wordt onderdeel van de Fietssnelweg F35. Het is één van de plannen rond openbare ruimte en verkeer uit de programmabegroting 2017.

De aanleg van de fietssnelweg gaat in samenspraak met de gemeente Almelo, schrijft het college van burgemeester en wethouders in de programmabegroting die op 8 november in de gemeenteraad wordt behandeld. De voorbereiding om het smalle fietspad tussen Vriezenveen en Aadorp een stuk te verbreden, zijn al begonnen. In 2017 moet dit stukje F35 worden aangelegd. De F35 is een snelle fietsverbinding tussen diverse Twentse steden en dorpen, van Enschede tot Nijverdal.

Den Ham
Ook moet volgend jaar het vrijliggende fietspad tussen de kern Den Ham en sportpark De Rohorst worden aangelegd. Op de naast gelegen Kerkallee en Rohorst zijn al verkeersremmende maatregelen getroffen. Het vrijliggende fietspad moet de verkeersveiligheid verbeteren.

Bermbeton
Andere voorgenomen maatregelen rond verkeer zijn onder meer de aanleg van bermbeton aan de betonweg Kalkwijk en de bermen van de Aadorpsweg, waarvoor in 2017 170.000 euro beschikbaar wordt gesteld. In de jaren tot 2020 volgen nog meer wegen en elk jaar wordt voor dat werk 170.000 euro gereserveerd. Het college wil in de kernen Vriezenveen en Vroomshoop in één of meer gebieden aanvullende 30 kilometerzones doorvoeren. Voor Den Ham en Vroomshoop wordt in 2017 een zogeheten verkeersvisie opgesteld.

Almelo e.o.