Volledig scherm
Het gemeentehuis van Twenterand © Rikkert Harink

College Twenterand betreurt gang van zaken over gelekte plan gemeentehuis

VRIEZENVEEN - Het college van Twenterand betreurt het dat plannen voor de verbouw van het gemeentehuis in Vriezenveen al op straat lagen voordat de raad hierover geïnformeerd was. Dat zei burgemeester Annelies van der Kolk dinsdagavond in het debat hierover. 

Twenterand wil het gemeentehuis aanpakken omdat er door de krimpende organisatie en een andere manier van werken ruimtes niet tot nauwelijks gebruikt worden. Naar verluidt een project dat tussen de 1 en 2 miljoen euro gaat kosten. Voordat hierover met de raad gesproken was, werd er intern al over gecommuniceerd. 

Geen schoonheidsprijs

Raadslid Marcus Elzinga (GBT) kreeg vanuit het gemeentehuis een ambtelijk stuk hierover onder ogen en bracht het nieuws over de verbouwplannen op 16 januari 2018 naar buiten, deze krant publiceerde daarover. Van der Kolk liet dinsdag weten dat ook het college, net als de raad, op dat moment nog niet over de plannen bijgepraat was. Iets wat Mark Paters (GBT) vreemd vindt omdat er intern al wel een vacature was opengesteld en er een tijd werd vastgelegd voor wanneer de verbouw klaar moet zijn. „Dat kunnen we niet helemaal rijmen. Communicatie was niet altijd het sterkste punt van dit college.” Ook de PvdA, het CDA en de ChristenUnie vinden dat de manier waarop het naar buiten is gekomen niet de schoonheidsprijs verdient. 

'Jammer'

Van der Kolk: „Het is jammer dat u het gevoel heeft dat het college u te laat geïnformeerd heeft”, richtte ze zich tot de gemeenteraad, waarna ze nogmaals benadrukte dat ook het college op dat moment niet van de plannen op de hoogte was. Daarna werd het college bijgepraat en de raad middels een raadsbrief alsnog geïnformeerd. 

In april, na de verkiezingen, wordt de nieuwe gemeenteraad uitvoerig geïnformeerd, beloofde Van der Kolk

  1. Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’
    PREMIUM

    Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’

    VRIEZENVEEN/WEERSELO - ‘Ondanks strikte regelgeving en versterking van extern toezicht zijn dergelijke misstanden nooit uit te sluiten.’ Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister reageert in een brief op Kamervragen over de ‘kwestie Mijande’. Voormalig directeur Peter Zuithof van Mijande Wonen (de corporatie is actief in Twenterand en Dinkelland) heeft geprobeerd woningen onder de marktwaarde te verkopen. Dat mag niet. De kwestie leidde onder meer tot ontslag op staande voet van Zuithof.

Almelo e.o.