Volledig scherm
Voorbeeld van het gebruik van sportaccommodaties door derden: cliënten van de Twentse Zorgcentra hebben dagopvang in het clubhuis van DOS'37 in Vriezenveen. © Annina Romita

College Twenterand: sportclubs moeten meer zelf gaan doen

VRIEZENVEEN - Bij het onderhoud van sportaccommodaties moeten leden van sportclubs zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen steken. Dat wil het Twenterandse college aanmoedigen. Het staat in de Programmabegroting 2017, die op 8 november door de gemeenteraad wordt besproken.

Verenigingen en instellingen moeten meer zelfredzaam worden en minder afhankelijk zijn van een financiële bijdrage van de gemeente staat verder in die Programmabegroting.

Betrokkenen
Het college wil de samenwerking tussen verenigingen bevorderen. Het is de bedoeling dat de accommodaties worden gebruikt door ouderen, mensen met een beperking, en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of de betrokkenen dat zelf wel zien zitten of hoe dat dan precies vorm moet krijgen, wordt verder niet gemeld. Al zijn er al wel succesvolle voorbeelden van bovengenoemde voornemens, zoals het gebruikt van het clubhuis van voetbalvereniging DOS’37 door mensen van de Twentse Zorgcentra.

Zwembad
Het college hamert steeds op de zelfredzaamheid van clubs, ook bij het onderhoud en de renovatie van accommodaties. Daarnaast laat de gemeente onderzoek uitvoeren naar privatiseringsmogelijkheden van sportaccommodaties. In 2017 wordt een programma van eisen opgesteld voor de bouw van een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen als onderdeel van een multifunctionele sportaccommodatie. Gevolgd door een aanbesteding voor de nieuwbouw en een exploitatieopzet. Waarbij de jaarlijkse exploitatiekosten maximaal 645.000 euro mogen bedragen voor dat nieuwe binnenbad én het gemeentelijke buitenbad in Vroomshoop.

Almelo e.o.