Concept van microwoningen slaat niet aan in Twente

VROOMSHOOP/OLDENZAAL/DENEKAMP - Elders in het land lopen ze weg met de tijdelijke woningen van De Groot Vroomshoop, maar in Twente slaat het concept niet echt aan. Voorzitter Dick Mol van de vereniging van Twentse woningcorporaties zegt dat er geen vraag naar is. Directeur Wim Sturris van De Groot snapt daar niets van.

Aan de Bruistersingel in Den Bosch staan ze: 36 microwoningen of tiny houses, zo uit de fabriek van De Groot Vroomshoop. Groot zijn ze niet met 25 tot 35 vierkante meter. En, eerlijk is eerlijk, in tegenstelling tot wat de lokale politiek ervan verwachtte, zien ze er toch uit als gestapelde containers. Maar dat hoeft niet, blijkt uit een ander project in Leiden.

  1. Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’
    PREMIUM

    Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’

    VRIEZENVEEN/WEERSELO - ‘Ondanks strikte regelgeving en versterking van extern toezicht zijn dergelijke misstanden nooit uit te sluiten.’ Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister reageert in een brief op Kamervragen over de ‘kwestie Mijande’. Voormalig directeur Peter Zuithof van Mijande Wonen (de corporatie is actief in Twenterand en Dinkelland) heeft geprobeerd woningen onder de marktwaarde te verkopen. Dat mag niet. De kwestie leidde onder meer tot ontslag op staande voet van Zuithof.

Almelo e.o.