Volledig scherm
Foto ter illustratie © Dreamstime

Contactverbod voor man uit Den Ham die dreigde met gezinsdrama

ALMELO/DEN HAM - De Hammenaar die tussen 1997 en 2017 stelselmatig zijn echtgenote zou hebben mishandeld en recent zijn schoonvader flink toetakelde, krijgt een contactverbod voor de duur van een jaar. Rechter Ger Vermeulen stemt in met de eis van de vrouw, die vreest voor een gezinsdrama.

Bedreiging

A. had al een strafrechtelijk contactverbod, maar deed in die periode toch een poging contact op te nemen met zijn vrouw. Via haar advocate gaf zij vorige week aan te huiveren voor haar echtgenoot, met wie ze in scheiding ligt. A. zou haar hebben bedreigd met de dood en met een ‘gezinsdrama’. 

Ondergedoken 

De vrouw is inmiddels, met hun minderjarige zoontje, ondergedoken in een blijf-van-mijn-lijfhuis en staat doodsangsten uit voor haar man, bij wie ook twee vuurwapens in huis zijn aangetroffen. Daarvoor zat A. al acht maanden vast. De vrees voor nieuwe incidenten vindt Vermeulen ‘ruim voldoende’. Daarom krijgt A., na het kortgeding, opnieuw een contactverbod. 

Oorletsel 

In de rechtbank ontkende A. vorige week alle beschuldigingen. „Ik word neergezet alsof ik Holleeder ben, maar ik ben helemaal niet gevaarlijk”, sprak A. Maar volgens Vermeulen zijn alle verwijten ‘voldoende aannemelijk gemaakt’.  In een poging de geheime verblijfplaats van zijn toekomstige ex-vrouw en zijn zoontje te achterhalen, mishandelde hij zelfs zijn 71-jarige schoonvader. De man liep een gebroken neus en oorletsel op. A. zou zo hard op zijn oren hebben geslagen, dat het voor de artsen een uitdaging was de gehoorapparaten te verwijderen. Daarvoor zat A. ongeveer twee maanden in detentie.

Pijnstillers

Zijn agressie botvierde hij volgens zijn echtgenote echter ook op buurtbewoners en op het verkeer en wordt mede aangewakkerd door zijn middelengebruik. A., in het dagelijks leven stripper, gaf vorige week aan 30 pijnstillers per dag te slikken, onder meer vanwege een ongeneeslijke blessure aan zijn stuitje.

Iedere keer dat A. het contactverbod aan zijn laars lapt, moet hij 250 euro betalen. Tot een maximum van 20.000 euro. 

Almelo e.o.