Volledig scherm
© Marieke Bakker DTCT

Cornelis Visser verlaat Twenterand en wordt nieuwe burgemeester Katwijk

VRIEZENVEEN - Cornelis Visser (51), sinds 2010 burgemeester van de gemeente Twenterand, vertrekt naar het Zuid-Hollandse Katwijk. De gemeenteraad heeft hem maandagavond voorgedragen. Verwacht wordt dat Visser (CDA) op 18 mei wordt beëdigd. „Ik ga terug naar de provincie waar ik vandaan kom.”

Visser werd rond negen uur op de hoogte gesteld. Zijn overstap naar Katwijk komt voor iedereen als een verassing. Het Twenterandse college was niet van zijn sollicitatie op de hoogte. In een eerste reactie zegt de geboren Stellendammer blij te zijn met zijn benoeming. „Ik ben geboren in een vissersdorp en keer nu weer terug naar een vissersdorp. Katwijk is een dynamisch dorp dat zo’n 64.000 inwoners telt. Het is een dorp met weer heel nieuwe uitdagingen. In Twenterand heb ik veel geleerd en die ervaringen kan ik mooi inzetten in deze grotere gemeente. Ik heb deze functie nu bijna zeven jaar bekleed. Met heel veel plezier. Maar nu is het tijd een volgende stap te maken.”

Volgens de gemeente Katwijk past Visser goed in het profiel dat voor de nieuwe burgemeester was opgesteld. „Hij is een ervaren bestuurder met veel inhoudelijke kennis. Zijn achtergrond en zijn ervaring geven de raad alle vertrouwen dat hij goed zal passen in de Katwijkse samenleving, als verbinder over grenzen van levensbeschouwingen, dorpen en politieke partijen heen

Almelo e.o.