Volledig scherm
De Twenterandse wethouders Martha van Abbema en Ben Engberts poseren trots tussen de zonnepanelen op het dak van het Twenterandse gemeentehuis in Vriezenveen. © gemeente Twenterand

Dak gemeentehuis Twenterand bedekt met zonnepanelen

VRIEZENVEEN - Met de plaatsing van 335 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis in Vriezenveen, wil de gemeente het goede voorbeeld geven rond het thema 'duurzaamheid'. In totaal wekken deze panelen 90.450 kilowatuur aan stroom op wat overeenkomt met het gebruik van circa dertig huishoudens per jaar.

Het volgende gebouw dat van zonnepanelen wordt voorzien, is de gemeentewerf in Vroomshoop. De gemeente wil zo snel mogelijk de eigen gebouwen verduurzamen. Hierbij wordt ook gekeken naar energiebesparing door isolerende maatregelen en de plaatsing van energiezuinige verlichting en andere apparatuur.

Wens
De wethouderhouders Martha van Abbema (duurzaamheid) en Ben Engberts (gemeentelijke gebouwen) poseren met gepaste trots tussen de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis: ,,Met het plaatsen van de zonnepanelen gaat een lang gekoesterde wens in vervulling van het college, ambtenaren en gemeenteraad. Wij zijn blij dat het met behulp van subsidies eindelijk gelukt is. Met een zonne-energie systeem besparen we op de energiekosten en het is goed voor het milieu.''

Subsidie
Voor de plaatsing van de zonnepanelen op het gemeentehuis heeft de gemeente een SDE-subsidie toegekend gekregen van maximaal 54.000 euro over een periode van 15 jaar. Een SDE-subsidie is ee subsidie voor grote installaties van meer dan 60 zonnepanelen. Ook voor plaatsing van zonnepanelen op een gebouw bij de gemeentewerf is inmiddels een subsidie toegekend van 60.000 euro.

Almelo e.o.