Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © videostill

Dankelman wint triathlon Vroomshoop

VROOMSHOOP – De 11e editie van de triathlon van Vroomshoop is gewonnen door Pascal Dankelman. De Ommenaar lag vanaf het zwemmen al op de tweede plek en sloeg toe op het afsluitende looponderdeel.

Dankelman heeft in het verleden al een reeks goede resultaten neergezet en kwam ook kortstondig uit op eredivisieniveau, voor TTvW Hof van Twente. Zijn ambities liggen echter meer bij het langere werk, dus de introductie van een halve triathlon om de hoek in Vroomshoop was voor hem perfect.

Lange tijd leek Eindhovenaar Jeroen Leuverink met de winst aan de haal te gaan: Leuverink nam al bij het zwemmen een voorsprong van vier minuten en breidde die met de snelste fietstijd nog eens met drie minuten uit op Dankelman. Zeven minuten waren echter niet voldoende om de winst op de afsluitende halve marathon over de streep te trekken: Dankelman liep acht minuten sneller en won zo met een ruime minuut verschil (4:23:53 om 4:25:05). Achter Leuverink kwam het grootste gevaar van Rotterdammer Tijn Huberts. Die had een kwartier achterstand opgelopen met zwemmen, maar wist zich met een derde fietstijd en snelste looptijd toch nog op het podium te lopen (4:27:13). Snelste vrouw was Manon Goosen uit Nijmegen in 4:45:35, die de oud-Vriezenveense Hilde Pape, tegenwoordig woonachtig in Den Haag, achter zich liet (4:54:28).

Kwart triathlon

De zege op de kwart triathlon was voor Han-Peter Lucas uit Zwolle, voor Tom Driessen (Trios ‘88, Hengelo) en Job Lamberink (Den Ham). Snelste vrouw werd Renate Post uit Emmen, die het Vriezenveense duo Suzanne Baars en Annelien Hoff ruim achter zich hield. Op de achtste afstand was de winst voor Enschedeër Tim Jongman en Saskia Bekhuis uit Vasse.

Almelo e.o.