Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Jan Kamphuis nam zijn eigen kippen mee naar Erve Nienenhoek in Den Ham. © Bert Kamp

De kippen konden gewoon mee naar woonzorglocatie in Den Ham

DEN HAM – Sinds kort biedt Erve Nienenhoek ook dagbesteding aan. Familieleden van bewoners roemen de huiselijke sfeer binnen de kleinschalige woonzorglocatie voor beginnende dementerenden. 

De dagbesteding beviel Gerrit Jan Kamphuis zo goed dat hij hier graag wilde wonen en dat kon. Zelfs z’n vier kippen mochten mee. „Dat is typisch Erve Nienenhoek”, vertelt dochter Ina. „Er stond een hok in de tuin, maar dat was veel te klein. Wij mochten zelf een grotere ren plaatsen. Erve Nienenhoek is een paar dieren rijker en mijn vader kan z’n eigen kippen dagelijks blijven voeren.” 

  1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

    Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

    RHEEZE/STEGEREN - Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.

Almelo e.o.