Volledig scherm
PREMIUM

De Pölle en ’t Vjenne, maar hoe noem je Westerhaar?

VRIEZENVEEN - ’t Vjenne, ’n Ham, Geerdiek, De Pölle en Bruunehaar, maar wat te doen met Vroomshoop en Westerhaar? Volgens Bertus Wessels, die al in 2011 het idee van Twentse plaatsnaamborden opperde, is het simpel: „Bij Vroomshoop zou je K’naalsen kunnen doen en bij Westerhaar ‘De Wieke’, al ligt dat dan weer gevoelig.”

Stephan Reusken kreeg het voor elkaar. Na een voorstel van het PvdA/GroenLinks-raadslid, knikte de gemeenteraad instemmend. Ook wethouder Bart-Jan Harmsen vond het een prima idee: Twentse plaatsnaamborden in Twenterand. „Dat moet niet zo lastig zijn.” Maar de volgende stap kan weleens moeilijker zijn dan gedacht: de juiste naam bij iedere plaats.

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.