Volledig scherm
Bert van Goor en Sjon Schutte hebben zin in de 'bouwvakeditie'. © Lenneke Lingmont

Deltapiraat luidt vakantie live in bij café Boszicht in Sibculo

SIBCULO - De dj’s van legale piratenzender de Deltapiraat gaan zaterdag live draaien vanuit café Boszicht in Sibculo. Tijdens deze ‘bouwvakeditie’ zijn er ook optredens.

Hij heeft er enorm zin in, Sjon Schutte. De Deltapiraat-coördinator gaat zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur in ieder geval samen met Bert van Goor beginnen aan een live-uitzending vanuit het café in Sibculo. Dit zal ongeveer tot middernacht duren.

Live muziek
„Vorig jaar hebben we dit georganiseerd in Het Punt in Vroomshoop, maar nu werden we door café Boszicht gevraagd om daar te komen draaien”, vertelt Schutte. „Uiteraard is de entree gratis en bezoekers mogen ook zelf hun plaatjes meenemen, want we draaien voornamelijk op verzoek. We doen dit natuurlijk voor de luisteraars.” Gedurende de dag zijn er ook diverse live-optredens, bijvoorbeeld van Paper Plane, Wim Drenthen en de band Dolly en Zien Tarrels.

Piraten
Normaal gesproken draaien de Deltapiraat-dj’s vanuit hun eigen huizen. Schutte zelf bijvoorbeeld als dj Sjonnieboy vanaf zijn zolder op de maandagavond, Wilfried de Leeuw (dj De Polderboer) vanuit een omgebouwde paardenstal. Schutte kan er wel om lachen. „We doen dit al jarenlang en genieten van het draaien van plaatjes. Dat gevoel komt nog vanuit de tijd dat wij ook illegale piraten waren. Die spanning van het gepakt kunnen worden is er nu af, maar het blijft een leuke hobby.” Na het feest van zaterdag hebben de heren drie weken vrij en worden er geen live-uitzendingen gedaan door de Deltapiraat.

Almelo e.o.