Hammer theaterproductie ‘Codenaam Zipper’ maakte indruk op het publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Hammer theaterproductie ‘Codenaam Zipper’ maakte indruk op het publiek. © Cees Elzenga

Den Ham loopt voor laatste keer uit voor oorlogsverhalen van ‘Codenaam Zipper’

DEN HAM - Theaterstuk maakt indruk op Hammenaren. Corona heeft niets afgedaan aan de hoge eisen die de crew zich zelf oplegde. „Ook bij ons kwam het binnen.”

 1. Advocaat Hamers hoopt op veel smartengeld in zaak Jos Lambregts: ‘Nederland loopt achter’
  PREMIUM
  met video

  Advocaat Hamers hoopt op veel smarten­geld in zaak Jos Lambregts: ‘Nederland loopt achter’

  Slachtofferadvocaat Frank Hamers hoopt met hoge vorderingen van smartengeld in de zaak van trucker Jos Lambregts een landelijke doel te bereiken. Hij vindt dat de vergoedingen voor slachtoffers van misdrijven veel te laag zijn. Door de tonnen die hij vraagt, biedt hij naar eigen zeggen rechters ‘de kans om het zuinige Nederland gelijk te trekken met onze buurlanden’. Dit is wat hij voor Lambregts en zijn naasten wil hebben, en waarom.
 2. Het verlangen naar schoolvoetbal was nog nooit zo groot in Vriezenveen, Westerhaar en De Pollen: Dit zijn de kampioenen
  Foto's

  Het verlangen naar schoolvoet­bal was nog nooit zo groot in Vriezen­veen, Westerhaar en De Pollen: Dit zijn de kampioenen

  VRIEZENVEEN - Het is voor veel jeugdige voetballiefhebbers steevast de mooiste schooldag van het jaar. En na twee jaar coronastilte, mocht het woensdag weer: schoolvoetbal voor leerlingen uit Vriezenveen, Westerhaar en De Pollen. De prijzen bleven in ‘Vjenne’. De Shalomschool ging er in twee categorieën met de eerste prijs vandoor, ook Trotz! en Eltheto werden kampioen.
 3. Jan uit Vriezenveen houdt slapeloze nachten door boom: Van de Rijdende Rechter hoeft Twenterand niet te kappen

  Jan uit Vriezen­veen houdt slapeloze nachten door boom: Van de Rijdende Rechter hoeft Twenterand niet te kappen

  VRIEZENVEEN - Hij had er tijdens de winterstormen slapeloze nachten van. Maar dat is voor de Rijdende Rechter niet voldoende om de gemeente Twenterand te dwingen de boom pal tegenover zijn woning te kappen. Jan Schuurman kijkt ook tijdens de komende stormen tegen een schuddende Winterlinde aan. Al komt hij nu na de uitspraak van meester John Reid een stuk gerustgestelder over. „C’est la vie.”

Almelo e.o.