Volledig scherm
Jerry Blekkenhorst bereidt zich voor op de aspergeparty op 24 mei. © Lenneke Lingmont

Dit jaar geen haring bij De Zandstuve in Den Ham

DEN HAM - Geen haringen dit jaar, maar asperges. Volgens de uitbater van De Zandstuve is er een verzadiging op het gebied van haringparty's. „We willen het over een andere boeg gooien”, aldus Jerry Blekkenhorst.

Ondanks dat de twintig eerdere edities van de haringparty in het partycentrum succesvol waren, wilde Blekkenhorst iets anders. Op 24 mei organiseert hij daarom een aspergeparty. „Er zijn zoveel haringsparty's, dat is echt ongelooflijk.” De bedoeling dat Blekkenhorst alsnog om het jaar een evenement met haring organiseert, het andere jaar staat de aspergeparty op de planning. „Het is een heel gedoe om zo'n haringparty goed uit te voeren. Dit is veel sneller te organiseren.” 

De aspergeparty wordt iets kleinschaliger qua opzet, er zijn 120 couverts beschikbaar. „Voor een eerste keer zijn dat echt genoeg plekken. Het zou mooi zijn als alle plekken worden vergeven. In de toekomst kunnen we misschien wel groeien, eerst maar eens kijken hoe het wordt ontvangen. Vorig jaar werd het bijna een open party, we willen nu juist een kwalitatief goed moment creëren. Het is een beetje ons kent ons, de saamhorigheid van ondernemers. Zakelijk Twenterand kan elkaar hier ontmoeten, samen kunnen we grenzen verleggen.”

Volgens Blekkenhorst gaat het om een win-winsituatie. „Het gaat snel met de aanmeldingen, daaruit blijkt wel dat de ondernemers toe zijn aan iets nieuws. Je krijgt een mooi menu, goede optredens en heerlijke wijnen. Daarnaast steun je het goede doel.” Het hoofddoel dit jaar is Stichting Manna, subdoel is Troostdekentje. „Ik weet niet of het bedrag van vorig jaar overtroffen wordt, toen bracht het 10.000 euro op.” De party wordt op 24 mei om 16.30 uur bij De Zandstuve gehouden. Ondernemers kunnen zich nog melden, er zijn nog 25 couverts beschikbaar. 

Almelo e.o.