Volledig scherm
PREMIUM
Project MBO op reis: lessen autotechniek hybride elektrische auto's voor MBO docenten bij het AST in Vriezenveen. Bij de werkbank vlnr Freek jan Dijkslag,Mark Tijhuis en trainer Leander Engelbertink. © Annina Romita

Docenten in Vriezenveen in de leer bij ‘hybride goeroe’ Craig

VRIEZENVEEN - De leerwerkplaats van Leander Engelbertink is deze week leerplek voor mbo-docenten autotechniek. De Amerikaanse ‘hybride goeroe’ Craig van Batenburg is ingevlogen als instructeur.

Leander Engelbertink heeft vaker docenten autotechniek in zijn werkplaats voor bijscholing. Bij garagebedrijven moet de sleutelaar van vroeger immers plaatsmaken voor de ict’er en elektrotechneut van nu. „De brandstofmotor loopt op zijn einde, elektrisch aangedreven voertuigen zijn de toekomst”, weet de voormalig roc-docent autotechniek, die met zijn leerbedrijf Engelbertink Expertise voor zichzelf is begonnen.

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.