Volledig scherm
© Bert Kamp

DOS Vriezenveen gewilde gastheer voor FC Twente en Heracles

VRIEZENVEEN – Het is anderhalf uur voor de oefenwedstrijd tussen Twente en het Griekse PAOK Saloniki, maar op Sportpark Het Midden van DOS’37 is er al volop bedrijvigheid. De supporters van Vjenne-Rednex zijn druk met een gigantische sfeeractie, het veld wordt gesproeid door de zogeheten ‘vut-ploeg’ en ondertussen melden de eerste Griekse supporters zich al aan de poort.

Boven in het clubgebouw is DOS’37-voorzitter Bertus Dasselaar bezig het geld te tellen van de kaarten die zijn verkocht in de voorverkoop. “Als je alleen de wedstrijd komt kijken heb je het niet door, maar er moet ontzettend veel gebeuren om zo’n duel in goede banen te leiden”, zegt hij. Zijn club heeft al wel een hoop ervaring.

Al sinds 2004 komt FC Twente bijna jaarlijks op bezoek en sinds een aantal jaar oefent ook Heracles graag in Vriezenveen. “De clubs melden zich doordat ze goede ervaringen hebben bij ons”, weet Dasselaar. “Alles is hier goed geregeld en sinds de verbouwing heeft het clubgebouw natuurlijk ook uitstraling gekregen.”

Volledig scherm
Volledig scherm

Almelo e.o.