Volledig scherm
FC Twente was twee weken geleden ook al te gast bij DOS'37, toen voor een wedstrijd tegen een selectie van Twenterand. DOS heeft al jaren ervaring met oefenwedstrijden van profs. © Lars Smook

DOS Vriezenveen legt profs Twente en PAOK in de watten

VRIEZENVEEN - FC Twente speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki op het veld van DOS'37 in Vriezenveen. Bij DOS hebben ze al meer dan tien jaar ervaring met profclubs en doen ze er alles aan om het zo goed mogelijk te regelen.

Voor de spelers van PAOK Saloniki staat er extra vers fruit en een speciaal drankje klaar voor na de wedstrijd. Voor journalisten wordt een perscentrum ingericht, zodat ze hun verhalen en foto's snel door kunnen sturen. En de Griekse TV wil de wedstrijd live uitzenden en daarvoor wordt een stellage opgebouwd.

"We hebben een werkgroep die dit allemaal regelt", vertelt Martin Vos van DOS'37. "We hebben al een jaar of tien ervaring met oefenwedstrijden die profs op ons complex spelen. Twee weken geleden speelde Twente hier al tegen de selectie van Twenterand. En over twee weken speelt Heracles bij ons tegen het Spaanse Cordoba."

Almelo e.o.