Volledig scherm
Ongeluk in Westerhaar © News United / Freddy Gerrits

Dronken vrouw stapt ondanks eerdere aanhouding op scooter en raakt gewond

WESTERHAAR - Een scooterrijder is in de nacht van zaterdag op zondag op een geparkeerd busje geknald in Westerhaar. Het ongeluk gebeurde rond 4:45 uur op de Dalweg-West. De vrouw was onder invloed van alcohol.

Agenten zagen rond 4:20 uur twee personen op een scooter rijden over de Hoofdweg in Westerhaar. Het rijgedrag viel de politie direct op: de scooter slingerde en reed erg zacht. Na controle bleek dat de bestuurder, een 29-jarige man uit Westerhaar, gedronken had. Ook de vrouw vertelde de agenten dat ze gedronken had en beloofde met de scooter naar huis te lopen.

De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademananalyse. Hij blies 1,38 promille. Een beginnend bestuurder mag met maximaal 0,2 promille nog rijden. Voor bestuurders die langer dan 5 jaar een rijbewijs hebben geldt een limiet van 0,5 promille. Zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd. 

Aanrijding

Terwijl de man op het bureau zat, werd er een aanrijding gemeld op de Dalweg-West. De vrouwelijke passagier was toch gaan rijden en tegen een geparkeerd busje geknald. Ze kwam hard ten val en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hier is een bloedproef afgenomen. Ook heeft de politie een proces tegen zowel de vrouw als de man opgemaakt.

Almelo e.o.