Volledig scherm
Foto ter illustratie © Gemeente Epe

Drugsdealers hardleers: Twenterand gaat harder optreden rond drugspanden

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand scherpt het beleid rond drugspanden verder aan. Burgemeester Annelies van der Kolk geeft voortaan minder waarschuwingen af en sluit panden, waar drugs wordt verhandeld of geproduceerd, voortaan sneller.

Panden waar een handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen of attributen om drugs te vervaardigen, kunnen voortaan langere tijd worden afgesloten door de burgemeester. Bij een eerste overtreding wordt een woning zes maanden gesloten. Bedrijfspanden, schuren en andere panden, die geen woning zijn, worden bij een eerste overtreding een jaar gesloten.

 ‘Met dit aangescherpte beleid kan drugshandel in Twenterand effectiever worden tegengegaan’, meldt de gemeente. ‘Er kan nu strenger worden opgetreden tegen drugshandel in en vanuit panden in Twenterand.’

Twenterand scherpt het beleid aan, omdat sommige mensen hardleers blijken te zijn. De afgelopen jaren zijn er in Twenterand meerdere panden gesloten omdat er drugs werd verhandeld of geproduceerd. Ook heeft de burgemeester hiervoor officiële waarschuwingen afgegeven. Maar in sommige gevallen gaan daders opnieuw in de fout. ‘Het moet volgens burgemeester Van der Kolk heel duidelijk zijn dat de productie van drugs en drugshandel absoluut niet getolereerd worden’, meldt de gemeente.

  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

Almelo e.o.