Volledig scherm
Burgers willen in hun krant lezen dat er iets wordt gedaan tegen de drugsoverlast, zo was de klacht dinsdagavond in de gemeenteraad. © Lars Smook

Drugspanden Twenterand vaker in publiciteit

VRIEZENVEEN - Burgemeester Cornelis Visser gaat voortaan bewust de publiciteit zoeken wanneer een drugspand is gesloten en de overlast in een straat de kop is ingedrukt. De burgemeester zegde dit gisteravond toe in de gemeenteraad na vragen uit de raad. "Onze bewoners moeten het gevoel krijgen dat er tegen dealers wordt opgetreden", zei Marcus Elzinga van Gemeentebelangen Twenterand.

Fractievoorzitter Mark Paters van Gemeentebelangen verweet het college een gebrek aan toekomstvisie. Ook kwam hij terug op het feit dat onder meer zijn fractie in de laatste vergadering de raadszaal voortijdig had verlaten. "Zover had het niet hoeven komen", zei hij, zonder daar verder een toelichting op te geven.

Stephan Reusken van de PvdA constateerde onder meer dat het aantal inbraken is toegenomen in Twenterand terwijl het doel van het college was dat aantal te verminderen. Hij vroeg het college wat het daartegen gaat doen.

Almelo e.o.