In Uelsen is donderdag door Duitse en Nederlandse grensbewoners geprotesteerd tegen de komst van dertien windmolens tegen de grens met de gemeente Hardenberg. Liza Bakhuis is een van de actievoerders vanuit Kloosterhaar.
Volledig scherm
PREMIUM
In Uelsen is donderdag door Duitse en Nederlandse grensbewoners geprotesteerd tegen de komst van dertien windmolens tegen de grens met de gemeente Hardenberg. Liza Bakhuis is een van de actievoerders vanuit Kloosterhaar. © Frans Nikkels

Duitse burgemeester slaat belofte in de wind: Toch molens op grens bij Sibculo en Kloosterhaar

SIBCULO/KLOOSTERHAAR - De dreigende komst van windmolens naar Kloosterhaar, Sibculo en Bergentheim blijft een heet hangijzer in de Hardenbergse politiek. De vrees van inwoners dat Kloosterhaar wordt ingesloten door windparken is versterkt nadat de gemeenteraad van Duitse buurgemeente Uelsen maandagavond instemde met een plan voor windturbines dicht bij de grens.

  1. Hoe een verkeerde KvK-code ervoor zorgt dat FC Twente-supportersverenging Den Ham geen financiële hulp krijgt (en anderen wel)
    PREMIUM

    Hoe een verkeerde KvK-code ervoor zorgt dat FC Twen­te-supporters­veren­ging Den Ham geen financiële hulp krijgt (en anderen wel)

    DEN HAM - Sportverenigingen krijgen in de gemeente Twenterand al tijden huurkwijtschelding. Naar buurthuizen en culturele organisaties gaat in totaal 250.000 euro. Maar de FC Twente-supportersvereniging in Den Ham staat met lege handen. Terwijl het clubgebouw een thuis is voor negen maatschappelijke organisaties en verenigingen. De reden? Een ‘verkeerde’ KvK-code.

Almelo e.o.