Marijn Wessels-Zomer in haar achtertuin.
Volledig scherm
Marijn Wessels-Zomer in haar achtertuin. © Lenneke Lingmont

Duizend ‘likes’ voor Twentse Marijn (34) die tuin openstelt, 0 nieuwe aanmeldingen

VideoDEN HAM - Het artikel werd online 37.000 keer gelezen, bijna 160.000 mensen zagen de link naar het verhaal voorbijkomen op Facebook en ze kreeg een kleine duizend likes, nog bovenop alle lieve reacties die ze zelf ontving. Het zal dus wel storm lopen bij Marijn Wessels-Zomer (34) uit Den Ham, die haar tuin openstelt voor gezinnen die klein wonen. Nou, niet dus. 

„Ik heb heel veel reacties gehad”, zegt Wessels-Zomer enkele dagen nadat het interview online verscheen. „Nu nog concrete aanmeldingen...” Want er zijn er welgeteld nul bijgekomen. Ze heeft drie inschrijvingen, allemaal van voor de publicatie. „Mensen zeggen veelal dat ze het in gedachten nemen.” Maar pakken (nog) niet door.

Gissen

Sophie Wessels en haar broers (van oud naar jong) Thijmen, Florian en Olivier vermaken zich op de trampoline.
Volledig scherm
Sophie Wessels en haar broers (van oud naar jong) Thijmen, Florian en Olivier vermaken zich op de trampoline. © Lenneke Lingmont

Naar de reden is het gissen. Wessels-Zomer verwachtte al dat ouders of verzorgers die geen (grote) tuin hebben mogelijk huiverig zouden zijn om hulp te accepteren. En op Facebook kwamen reacties van mensen die wezen op de oproep van onder meer premier Mark Rutte om vooral thuis te blijven.

Het aanbod van Wessels-Zomer, die de maatregelen van het kabinet respecteert en maximaal één gezin per keer ontvangt, blijft staan. Zolang scholen en kinderdagverblijven dicht zijn, mogen kinderen in haar tuin spelen.

Almelo e.o.