Volledig scherm
Het echtpaar Schraven-Van Vooren neemt de huisartsenpraktijk van Schmeets in Vriezenveen over. Schmeets is een tijdje terug plotseling overleden. Ze wonen nu tijdelijk op bungalowpark De Tolplas. © Lenneke Lingmont

Echtpaar neemt praktijk van overleden huisarts over in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Met hun drie kinderen Tommy (4 jaar), Lydia (2 jaar) en Jack (3 maanden) bivakkeren Suzanne (32 jaar) en Martijn (38 jaar) tijdelijk in een vakantiewoning op het recreatiepark De Tolplas in Hoge Hexel. Suzanne komt oorspronkelijk uit de verpleging en is zojuist afgestudeerd als huisarts. Martijn was verpleeghuisarts in hun voormalige woonplaats Eindhoven. Beiden hebben voor hun komst naar Twente gewerkt als waarnemers in de Brabantse lichtstad.

"Ik studeerde aanvankelijk werktuigbouwkunde, maar ben toen geswitcht naar biomedische technologie in Eindhoven. Suzanne heeft verpleegkunde gestudeerd in Eindhoven en als verpleegkundige gewerkt. We hebben elkaar leren kennen bij de geneeskundeopleiding in Utrecht. Allebei hebben we meer affiniteit met het omgaan met mensen dan met apparaten, daarom onze keus om huisarts te worden", zegt Martijn.

Platteland
"Bij het zoeken naar een praktijk hebben we bewust gezocht naar eentje die groot genoeg is voor ons beiden en zich op het stedelijke platteland bevindt. We denken in Vriezenveen die praktijk te hebben gevonden", aldus Suzanne. De praktijk van de begin juni op 64-jarige leeftijd overleden dokter Sep Schmeets telt rond de 2.500 patiënten. Ook het contact met de kinderen van dokter Schmeets was plezierig en positief.

Herenhuis
"We hebben afgesproken dat we de huidige praktijkruimte aan Westeinde voor een jaar huren. In die tijd willen we kijken hoe we het gaan doen met de definitieve praktijk. De praktijkruimte is bij de woning, een statig herenhuis. Voor ons is een praktijk aan huis een ideale situatie, maar de verkoopprijs van de monumentale woning, nu in eigendom van de kinderen van dokter Schmeets, kan een probleem worden. Wellicht kiezen we voor een andere locatie, maar omwille van de patiënten zal die toch in het centrum van Vriezenveen moeten zijn", aldus Martijn.

Almelo e.o.