Volledig scherm
De bouw- en wegwerkzaamheden op Kroezenhoek West II zijn in volle gang. © StockPZC

Eerste drie bedrijven op Kroezenhoek West II in Den Ham openen in december de deuren

DEN HAM - De eerste bouwwerkzaamheden voor de eerste fase van het nieuwe bedrijventerrein Kroezenhoek West II zijn inmiddels volop bezig. De eerste drie kavels zijn al verkocht aan een drietal lokale ondernemers.

Henk Soepenberg - Bouw en Timmerwerken, Wemekamp’s Schildersbedrijf en Dijkman Infra zijn de eerste drie ondernemingen die zich op het hagelnieuwe 10 hectare grote bedrijventerrein aan de zuidkant van Den Ham gaan vestigen. „En we verwachten dat de bedrijven blijven komen”, zegt gebiedsontwikkelaar Koen Sueters van Explorius Vastgoedontwikkeling uit Rijssen. „We kregen toevallig donderdag nog een melding van een ondernemer die ook interesse in een kavel heeft, dus dat gaat mooi.”

Soepenberg en Wemekamp vestigen zich samen in een nieuw, groot pand op twee kavels. Dijkman is de eerste onderneming die één van de woonwerkkavels aan de noordzijde van het terrein heeft aangeschaft. De verwachting is dat de eerste bedrijven in december al overgaan naar de nieuwe locatie, laat Sueters weten. 

Roelofs Wegenbouw is momenteel bezig met de aanleg van wegen, riolering, nutsvoorzieningen en de aansluiting van het gebied Kroezenhoek West II op de Vriezendijk. De nieuwe weg is door het college van de gemeente Twenterand alvast omgedoopt tot Brookotter. 

Openingsmoment

Op 26 november wordt de eerste fase van het nieuwe bedrijventerrein geasfalteerd. De gemeente Twenterand grijpt die gebeurtenis aan voor een officieel openingsmoment van Kroezenhoek West II. De wethouders Martha van Abbema en Bart-Jan Harmsen verrichten de openingshandeling dan om 16.00 uur.

Almelo e.o.