Volledig scherm
De organiatie van het eerste Houtdorp Vroomshoop, vanaf links Rona Mulder, Sylvia Kimmens, Jolanda Schonewille en Matthijs Nieuwerth. © Annina Romita

Eerste editie Houtdorp Vroomshoop voorziet in grote behoefte

VROOMSHOOP - De eerste editie van het driedaagse Houtdorp Vroomshoop voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar begint vandaag (dinsdag 23 augustus) op het terrein van de ijsclub in het Zandstuvebos. De belangstelling is groter dan vooraf verwacht. Bij de inschrijving stond een rij voor de deur van activiteitencentrum Het Punt. Er is plek voor 120 kinderen, maar toch moesten kinderen worden teleurgesteld omdat alle plekken al waren bezet.

Iets organiseren voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar uit Vroomshoop voor wie op vakantie gaan niet vanzelfsprekend is. Dat was en is het idee achter het Houtdorp Vroomshoop. „De stichting ZorgSaam Twenterand kwam met dit plan”, aldus mede-organisator en combinatiefunctionaris Matthijs Nieuwerth. „Er werd gedacht aan een kamp of een houtdorp. Het werd een houtdorp.”

Vergunning
Matthijs fungeert als coördinator van het project, waarbij hij bij zaken als het regelen van de vereiste vergunning hulp kreeg van de Vriezenveense jongerenwerkster Sylvia Hollander. „Dit is de eerste editie van Houtdorp Vroomshoop en ik doe dit allemaal ook voor het eerst”,aldus Matthijs. „Dus de hulp van Sylvia die al jaren betrokken is bij een vergelijkbaar project in Vriezenveen was heel prettig.” En ook vanuit Vroomshoop stonden mensen klaar om mee te doen: Jolanda Schonewille, Sylvia Kimmels en Rona Mulder vormen met Matthijs de hoofdleiding. Ze hebben inmiddels een EHBO-diploma en ook het vereiste BHV-diploma, bedrijfs hulpverlening.

Lange rij
Alle moeite is niet voor niets, want de belangstelling is ‘overweldigend’: bij de inschrijving stond een rij wachtenden bij de ingang van activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop. Via een flyer (tevens inschrijfformulier) die op de basisscholen in het dorp was verspreid, waren kinderen op de hoogte gebracht van het houtdorp. Matthijs: „Binnen een half uur waren alle honderd plekken vergeven. We hebben uiteindelijk nog twintig kinderen toegelaten. Dat is voor nu echt het maximum, ook vanwege de afgegeven vergunning. En ja, helaas hebben we daardoor kinderen moeten teleurstellen.”

Almelo e.o.