Volledig scherm
Waterpret bij PlonZ! in Vriezenveen, beeld uit 2015. © Bert Kamp

Eerste lustrum waterfestijn PlonZ! in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - PlonZ! is de doorstart van de vroegere Bruggefeesten in Vriezenveen. De ondernemers die het waterspektakel in en nabij het kanaal Almelo-De Haandrik vanaf 2012 in ere hebben hersteld, kiezen deze week (17-20 augustus) voor de vijfde editie opnieuw voor een formule van kinderactiviteiten, zeskampachtige spelen en muzikaal vertier.

Vandaag, woensdag 17 augustus, wordt het spits afgebeten en vervolgens staan tot en met zaterdag 20 augustus elke dag onderdelen op het programma waarbij de deelnemers zich het beste in zwemkledij kunnen hullen. En ter afsluiting van de fysieke inspanning in het kanaal voor grand-café Seven, aan Kanaalweg-Zuid, volgt in de avonduren nog een optreden.

Zwemdiploma
Op een soort survivalbaan die deels op het kanaal ligt, begint vanavond om 19.00 uur PlonZ! 2016. Sportievelingen vanaf 12 jaar, mits in het bezit van een zwemdiploma, kunnen zich dan uitleven op een Whipe-Out baan.

Waterspelen
De andere waterspelen zijn ‘Fiets ‘m der in’ (donderdag 18 augustus, 19.00 uur, deelname vanaf 12 jaar), de ‘Waterbeddenraze’ (vrijdag 19 augustus, 15.00 uur, vanaf 8 jaar), ‘Glij ’m der in’ (vrijdag 19 augustus, 19.00 uur, vanaf 10 jaar), touwtrekken (zaterdag 20 augustus, 14.00 tot 19.00 uur, met teams van vijf personen vanaf 16 jaar) en het Vriezenveense kampioenschap plonzen (zaterdag 20 augustus, 17.00 uur, vanaf 8 jaar). Kinderen kunnen zich elke dag vermaken met Kidsworld.

Miss More
De muzikale invulling komt van zanger Django Wagner (woensdagavond 17 augustus), Lev Party Band en zanger John de Bever (donderdagavond 18 augustus), coverband Mood en DJ BWess (vrijdagavond 19 augustus), coverband Trigger en DJ Miss More (zaterdagavond 20 augustus). Laatstgenoemde DJ heet overigens in het dagelijks leven Marjolijn Abbink en is ook meervoudig taekwondokampioene.

Almelo e.o.