Volledig scherm
Eigenaar Gerrit Brinkman, met in zijn handen de stenen die door dieven gebruikt zijn. © Carlo ter Ellen

Eigenaar Bruna Vroomshoop na nachtelijke inbraak: 'Dan krijg je geen zegeltjes'

VROOMSHOOP - Vier grote keien waren nodig om binnen te komen bij de Bruna in Vroomshoop. In de winkel werd dinsdagnacht tijdens een snelkraak de complete voorraad sigaretten gestolen.

Gerrit Brinkman is eigenaar van de Bruna aan het Julianaplein. Terwijl het onderzoek in zijn winkel nog in volle gang is, vertelt hij de middag na de inbraak: „Je verwacht ’s nachts geen klanten, mensen kunnen dan niet afrekenen en krijgen ook geen zegeltjes.”

Aanzienlijke schade
Als een boer met kiespijn maakt Brinkman er maar een grapje van, maar de inbraak is absoluut niet om te lachen. De schade is aanzienlijk in de Vroomshoopse boekenwinkel. „De winkeldeur is ingegooid met keien die ook de vloer hebben beschadigd. Daarnaast is het meubilair vernield bij de diefstal van de sigaretten. En daar blijft het niet bij. Ik mis nu een halve dagomzet en heb vandaag sowieso geen sigaretten”, vertelt de eigenaar. In totaal is voor een bedrag van tussen de 2.500 en 3.000 euro aan sigaretten gestolen. Hoeveel de materiële schade bedraagt kan Brinkman nog niet inschatten.

Almelo e.o.