Volledig scherm
Organisatoren Harry en Rutger Rosman © Lars Smook

Enorme belangstelling voor tweede editie ‘Den Ham proeft Bier’

Den Ham - Met de Noarder Dragten is de zesde brouwerij bekend voor de tweede editie van ‘Den Ham proeft Bier’. Wegens succes geprolongeerd. „We waren overdonderd van de belangstelling.”

Rutger Rosman, zoon van uitbater Rosman van zalencentrum De Beuk, heeft wederom 300 glazen met speciaal logo laten maken. Die gingen in het voorjaar allemaal op bij de kassa als collectorsitem in het muntenpakketje, compleet met bierkaart en brouwerijwijzer. „Dat was toen best even spannend. Het was de eerste bierproeverij in deze opzet in het Dorp. Niemand wist of Den Ham hier warm voor zou lopen.” Er zijn zes brouwerijen uitgenodigd, waaronder de plaatselijke, door Rosman als vaste gast bestempelde, lokale Berghoeve Brouwerij. „Die houden we er altijd in.” De anderen zijn de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij uit Dalfsen, IV uur Bierbrouwerij (Vriezenveen), Bierbrouwerij Borne, de Zwolse Brouwerij Den Duiyk en de Noarder Dragten. „Omdat het bockbiertijd is neemt elke brouwerij een eigen bockbiertje mee. Het is echter een speciaalbier proeverij.”

Eenmalig snel

De bierproeverij staat met de datum van 16 november voor de tweede keer in zes maanden op de kalender van De Beuk. Eenmalig snel, verzekert Rosman. „We kregen zoveel reacties met de roep om in het najaar nog eens zo’n proeverij te houden. Het evenementenseizoen zit erop, de zomer is voorbij en er is minder te doen in Den Ham. Bovendien is het is bockbiertijd. De derde editie zal langer op zich laten wachten.” De bierproeverij is aan de Dorpsstraat 7 en duurt van 16.00 tot 22.00 uur. Het muntenpakketje met gelegenheidsglas en bierwijzer is op de dag zelf bij De Beuk te koop.

Almelo e.o.