Volledig scherm
PREMIUM
Recreatiebungalows worden niet altijd gebruikt voor recreatie, maar ook voor permanente bewoning. In het programma Vitale Vakantieparken wordt dat probleem aangepakt, niet alleen zoals hier op de Veluwe maar ook in het Vechtdal. © Hemmy van Reenen

Er is van alles mis met de vakantieparken in het Vechtdal

VECHTDAL - Het is een probleem bij meerdere vakantieparken in het Vechtdal: permanente bewoning, verpaupering en illegale huurders. Het project Vitale Vakantieparken Vechtdal is in november vorig jaar van start gegaan, inmiddels zijn de eerste resultaten binnen. En is het duidelijk waar de problematiek precies vandaan komt. 

Het onderzoek naar de huisvesting op de parken bevestigt dat op de ‘minder vitale parken’ niet alle regels worden nageleefd. Maar liefst 47 procent van deze huisjes wordt niet recreatief gebruikt. Er wonen ongeveer tweeduizend personen illegaal in een chalet, waarvan het grootste deel uit deze regio komt. Tien procent van de huisjes wordt tijdelijk bewoond door mensen die geen andere huisvesting hebben of in deze regio werken. 

Almelo e.o.