Volledig scherm
Voor de ene persoon is het rommel en voor de andere een enorme berg schatten. © Bert Kamp

Etuitje met gouden horloge niet teruggevonden bij rommelmarkt TOP Vroomshoop

VROOMSHOOP - Een prijzig gouden horloge is tijdens de rommelmarkt van korfbalclub TOP zaterdag niet teruggevonden in de vele bergen oude spullen. 

Het etui was door één van de gulle gevers uit het dorp aan de vrijwilligers meegegeven die langs de deuren gingen om koopwaar bijeen te sprokkelen. Pas later kwam de persoon in kwestie erachter wat er precies aan de vrijwilligers was meegegeven. Zoekacties van de clubleden vorige week hebben niets opgeleverd en tijdens de rommelmarkt zelf is er ook niets gevonden. „Misschien is er een grotere partij spullen in één keer verkocht, waar het etui bij inzat”, zegt Karen Ekkel van TOP. „Dus wie weet duikt het horloge later nog op.” Gemopper op sociale media dat één van de vrijwilligers het horloge in eigen zak heeft gestoken, spreekt Ekkel tegen. „Dat geloof ik echt niet.”

De grote snuffelmarkt op de velden van de club afgelopen zaterdag is er in elk geval niet minder succesvol door geworden. De trektochten van de zeker 80 vrijwilligers door het dorp afgelopen week, leverde net als eerdere jaren een veld vol stoelen, lampen, films, kinderspeelgoed en andere gewillig afgestane spullen op. „Wat meer nog dan vorig jaar zelfs”, zegt Ekkel. De opbrengst gaat naar de club. Een geweldig bedrag, volgens Ekkel, al houdt ze de precieze opbrengst geheim.

Volledig scherm
Het aanbod bevatte ook veel kledingstukken. © Bert Kamp
Volledig scherm
Zeker vijftig tot tachtig vrijwilligers hielpen afgelopen week mee met inzamelen en verkopen. © Bert Kamp
Volledig scherm
De opbrengst gaat elk jaar naar de club. © Bert Kamp

Almelo e.o.