Een luisterend oor: Automaatje wordt zolang corona onder ons is Belmaatje. (Foto ter illustratie).
Volledig scherm
Een luisterend oor: Automaatje wordt zolang corona onder ons is Belmaatje. (Foto ter illustratie). © Marlies Wessels

Even bellen of hulp bij boodschappen en koken? ZorgSaam Twenterand helpt

VROOMSHOOP – Welzijnsorganisatie ZorgSaam Twenterand heeft haar dienstverlening volledig aangepast aan de coronacrisis. In plaats van de noodgedwongen geschrapte groepsactiviteiten, bijeenkomsten en jongerenwerk, biedt ZorgSaam nu een helpende hand en luisterend oor.

Met de service Helpende Handen, het Meldpunt Eenzaamheid, het Informatiepunt Vrijwilligerswerk en Belmaatje blijft ZorgSaam bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan hulp of een praatje. De organisatie biedt tijdens de coronamaatregelen ondersteuning aan mensen die zelf geen boodschappen kunnen doen, niet kunnen koken of moeite hebben hun dag in te vullen. Inwoners die hulp willen aanbieden of geholpen willen worden, kunnen zich aanmelden via helpendehanden.zorgsaamtwenterand.nl.

Belmaatje voor eenzame ouderen

Voor mensen die even willen praten: ANWB Automaatje, waar bewoners gebruik van konden maken om op stap te kunnen, is tijdens de coronamaatregelen veranderd in Belmaatje. ‘Veel ouderen zitten nu noodgedwongen thuis. Hierdoor hebben ze veel minder sociale contacten dan normaal’, legt ZorgSaam uit. ‘Enerzijds omdat familie, buren en mantelzorgers niet op bezoek kunnen komen, maar ook doordat activiteiten niet doorgaan. Veel mensen missen het gezelschap en het maken van een praatje. In deze geïsoleerde weken kunnen we helaas niet langskomen, maar bellen kan wel. Zodat u met iemand kunt praten als u dat wilt.’ Belmaatje is op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 bereikbaar op 06 81 87 81 51.

Contactgegevens 

De ZorgInformatiepunten zijn bereikbaar op de volgende dagen van 9.00 tot 12.00 uur: Vriezenveen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag via 0546 481 450. Vroomshoop op maandag, dinsdag en donderdag via 0546 481 460. Het informatiepunt Vrwijilligerswerk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via 0546 481 458. Voor algemene vragen en informatie kunnen mensen op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur bellen naar 0546 481 456.

Seniorenmagazine niet bezorgd

De maarteditie van het seniorenmagazine SproakSaam, met een oplage van ruim 5.000 exemplaren, wordt momenteel niet bezorgd door de vrijwilligers van ZorgSaam. Het magazine is digitaal te lezen op de website www.zorgsaamtwenterand.nl.

Almelo e.o.