Familie Dekker uit Vriezenveen opent hypermoderne varkensstal vol snufjes

videoVRIEZENVEEN - De familie Dekker opent een ingenieuze varkensstal in Vriezenveen, met een eigen voederfabriek, de modernste luchtwassers en tal van brandwerende maatregelen.

De installateur is deze woensdagochtend nog druk aan het werk om alles in gereedheid te brengen. Maar deze donderdag is er al een open dag. De familie Dekker is trots op de hypermoderne varkensstal aan de Oostermaatweg. “Het is ook heel wat anders dan de ouderwetse varkensstallen”, zegt Gerben Dekker, over alle duurzame maatregelen en de verbeterde leefomgeving voor de dieren.

  1. Natuurorganisatie KNNV luidt de noodklok: ‘Help, het cultuurlandschap verdwijnt!’
    PREMIUM

    Natuurorga­ni­sa­tie KNNV luidt de noodklok: ‘Help, het cultuur­land­schap verdwijnt!’

    VRIEZENVEEN - De Koninklijke Vereniging voor Veldbiologie afdeling Vriezenveen (KNNV) is bezorgd over het buitengebied van de gemeente Twenterand. De natuurorganisatie luidt de noodklok over het gebied Het Veenschap tussen Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk. ‘We zien dit landschappelijk en cultuurhistorische deel van de gemeente Twenterand hard achteruitgaan’, schrijft de KNNV in een brandbrief aan B en W en de raad van Twenterand.

Almelo e.o.