Volledig scherm
PREMIUM
Polly Winterton - Lunett en Lucas Kamphuis (Melvin Chamers in het blauw) bij het monument van Les Knight in Den Ham. © Annina Romita

Familie oorlogsheld Knight in Den Ham: ‘Now, we get it’

DEN HAM - Ze wisten wel dat er een monument was voor hun familielid Les Knight in Den Ham. Maar dat het zo werd geëerd en gekoesterd, daar hadden ze geen weet van. Tot vrijdag. „Now, we get it.”

De vrouw die gisteren op bezoek was in Den Ham, heet Polly Winterton - Lunett. Ze komt uit Australië en is familie van Les Knight. Dat is de man die in 1943 met zijn bommenwerper in Den Ham neerstortte, maar eerst nog zijn bemanning de kans gaf om met een parachute aan het noodlot te ontsnappen. Zelf redde hij het, 22 jaar oud, niet. Hij verongelukte en wordt sindsdien als een oorlogsheld geëerd. In Den Ham is een speciaal monument voor hem en jaarlijks is er een herdenking.

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.