Volledig scherm
Organisatoren Bart-Jan Harmen (rechts) en Michiel Poel. © Frans Nikkels

Festival Save Our Summer in Den Ham gaat het bos in

DEN HAM - Het populaire dancefestival Save Our Summer krijgt een geheel nieuwe locatie. Ook de opzet verandert, volgens organisatoren Bart-Jan Harmsen en Michiel Poel.


Bij Save Our Summer gaat het om het wow-effect. Dat is de stellige overtuiging van twee van de organisatoren van het Hammer dancefestival<NO1>, Bart-Jan Harmsen en Michiel Poe<NO>. Zaterdag begon de online kaartverkoop van het festival dat zaterdag 17 september plaatsheeft op een nieuwe locatie. „We maakten jarenlang gebruik van een terrein bij De Groene Jager, maar we hebben nu een prachtige locatie aan de Janmansweg. We willen een mooi feest neerzetten en niet zozeer een traditie in stand houden”, zegt Michiel Poel over het belang van de festivalplek.

Regionale coryfeeën
Op de nieuwe locatie staat het gras nu nog meer dan kniehoog, maar dat gaat veranderen als de maaimachine komt. Het terrein waar het podium wordt opgebouwd ligt tussen de bomen. „De unieke locatie geeft ons de mogelijkheid het festival straks prachtig uit te lichten en zo een sfeervol effect te creëren. Op het podium treden zes dj’s op. We kiezen bewust voor regionale artiesten. Vorig jaar hadden we een prijzige jongen uit Amsterdam, die enorm tegenviel, terwijl het publiek uit zijn dak ging bij de regionale coryfeeën. De sfeer is er niet minder om en het scheelt wel aanzienlijk in de kosten", aldus Harmsen.

Almelo e.o.