Volledig scherm
Hof Tweewielers moet het pand in het centrum van Vriezenveen verlaten, onder dwang van de rechter. © Ferry de Goeijen

Fietsenzaak in Vriezenveen geeft leverancier ‘slechte e-bikes’ schuld van faillissement

VRIEZENVEEN - De eigenaren van Hof Tweewielers in Vriezenveen wijzen naar de leverancier, als een van de oorzaken van het faillissement. Hof verklaarde tegenover curator Jan Engels dat met name de elektrische fietsen niet deugden en de leverancier de garantie niet op orde had, waardoor Hof een slechte naam kreeg. De schuldenlast is groot.

Maar liefst 123.000 euro. Dat is de schuld die Hof Tweewielers heeft bij, met name, de verhuurder van het pand en leningverstrekkers. Dat geeft curator Engels aan, nu de eigenaren met succes faillissement hebben aangevraagd. Engels moet alles nog in kaart brengen. „Maar de pot lijkt behoorlijk leeg”, zegt de curator over geld, dat mogelijk nog geput kan worden uit de inboedel.

Huurachterstand

Het zijn vooral fietsen, die nog verkocht kunnen worden. Veel meer bezit Hof niet, om de schulden te kunnen verminderen. Engels verwacht niet dat er veel te verhalen valt. Het bedrijf heeft geen vastgoed, het pand aan het Westeinde wordt gehuurd van een vastgoedbedrijf uit Eindhoven: Holland Immo Groep. Datzelfde vastgoedbedrijf eiste onlangs bij de kortgedingrechter met succes dat Hof het pand moest verlaten. Hof heeft een enorme huurachterstand van 41.877,97 euro, de tweewielerzaak betaalde in de afgelopen twee jaar vaker niet dan wel, constateerde de kantonrechter.

Daarnaast heeft Hof schulden bij leningverstrekkers. Hoe dat zo heeft kunnen oplopen? De eigenaar zou volgens de curator naar onder meer de leverancier van zijn fietsen wijzen. „Met de kinderfietsen was niet zoveel mis, maar wel met de elektrische fietsen. Die zouden onbetrouwbaar zijn. Daarbij had dat bedrijf de garantie niet op orde, volgens de bestuurders. Het zou Hof een slechte naam hebben opgeleverd.”

Almelo e.o.