Volledig scherm
Beeld van de training van het G-voetbal in Vriezenveen. © Bert Kamp

G-voetbal in Vriezenveen zit in de lift

VRIEZENVEEN - Het ledenaantal van het gehandicaptenvoetbal in Twenterand blijft groeien. „Er is echt veel belangstelling voor het G-voetbal”, vertelt Jorrit Wieringa. Hij coördineert namens DOS’37 samen met Paul Webbink van DETO het gehandicaptenvoetbal in Vriezenveen. In 2014 hebben de plaatselijke clubs het voetbal voor gehandicapten opgezet. Dat werd een groot succes.

„We begonnen in 2014 de eerste training met zes of zeven leden. Inmiddels hebben we 23 leden uit heel Twenterand en zelfs daarbuiten. En het kan zomaar zijn dat er nog dit seizoen een aantal leden bij komt”, aldus Wieringa.

Normaal
De spelers komen verdeeld over twee teams onder de naam G-voetbal Twenterand uit in competities voor voetballers met een beperking. „Dat werkt net als een normale competitie, dus we spelen om de week uit en thuis. We spelen acht tegen acht en de regels zijn wel iets anders dan bij het gewone voetbal. Slidings zijn bijvoorbeeld verboden”, licht Wieringa toe.

Dagbesteding
Mede omdat er dagbesteding voor gehandicapten gehuisvest is in het clubgebouw van DOS, merkte de club dat er vraag was naar voetbal voor gehandicapten in de gemeente. Ook bij DETO was er binnen de vereniging belangstelling voor een gehandicaptenteam. „We hebben een speciaal kader ingericht met daarin van beide verenigingen evenveel leden. Het gaat eigenlijk heel goed. We trainen en spelen de eerste helft van het seizoen bij DETO en de tweede helft bij DOS’37”, verklaart Wieringa.

Nachtmerrie
Bij die groei van het G-voetbal komt ook een probleem kijken. „We hebben meer vrijwilligers nodig”, stelt Wieringa. „Het gaat nu allemaal nog net, maar eigenlijk zou het fijner zijn als we met meer trainers op het veld staan. Dan kunnen we de spelers nog meer individuele begeleiding geven.Het is wel een nachtmerrie voor mij dat we misschien niet alle spelers die willen, kunnen laten voetballen, dus ik hoop dat er vrijwilligers zijn die zich aanmelden.”

Volledig scherm
Beeld van de training van het G-voetbal in Vriezenveen. © Bert Kamp

Almelo e.o.