Volledig scherm
Christian Kist. © Annina Romita

Gaat darter Christian Kist uit Vroomshoop de politiek in?

VROOMSHOOP - Het is de opmerkelijkste naam op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen Twenterand, die van topdarter Christian Kist. De Vroomshoper moet de lokale partij aan extra stemmen helpen. 

Mark Paters, die voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wederom lijsttrekker is van GBT, laat weten dat ze Kist gepolst hebben. "Je probeert aansprekende personen als lijstduwer te krijgen. Hij voelde daarvoor." De darter staat niet op een verkiesbare plek, maar kan natuurlijk wel via voorkeursstemmen gekozen worden. Als dat gebeurt, gaat hij dan de raad in? Dat is nog even de vraag, geeft Paters aan, omdat het wellicht moeilijk te rijmen is met zijn dartscarrière.  

Kist is de laatste op een lijst van 30 personen, waar ook Gerrit Laarman op staat. Hij werd vorig jaar uit de fractie van de ChristenUnie gezet, nadat hij over het zwembaddossier een afwijkend standpunt innam, en ging als Fractie Laarman verder. Nu sluit hij zich dus aan bij GBT. Laarman krijgt plek 8 op de lijst. 

Opvallend is verder dat raadslid Sandra Abbink niet terugkeert voor GBT. Zij is druk met haar eigen zaak en geeft daaraan de voorkeur.

Lijsttrekker Paters heeft er vertrouwen in dat zijn partij het goed gaat doen. Hij zet in op negen zetels.

  1. Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’
    PREMIUM

    Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’

    VRIEZENVEEN/WEERSELO - ‘Ondanks strikte regelgeving en versterking van extern toezicht zijn dergelijke misstanden nooit uit te sluiten.’ Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister reageert in een brief op Kamervragen over de ‘kwestie Mijande’. Voormalig directeur Peter Zuithof van Mijande Wonen (de corporatie is actief in Twenterand en Dinkelland) heeft geprobeerd woningen onder de marktwaarde te verkopen. Dat mag niet. De kwestie leidde onder meer tot ontslag op staande voet van Zuithof.

Almelo e.o.