Volledig scherm
Wethouder Martha van Abbema. © Carlo ter Ellen

GB Twenterand eist excuses van wethouder Van Abbema

VRIEZENVEEN - Wethouder Van Abbema moet dorpsraden excuses aanbieden voor tweets, vindt GemeenteBelangen.

‘Wethouder Van Abbema, we leven hier niet in Rusland’. Fractievoorzitter Mark Paters van GemeenteBelangen (GB) Twenterand is verbolgen over de tweets die wethouder Martha van Abbema woensdag de wereld instuurde als reactie op een advertentie op de voorpagina van De Veenstreek.Hij eist excuses van Van Abbema.
Ook Seine Ruiterkamp van de Dorpsraad Den Ham vindt excuses op zijn plaats. Bert Jansen van de Dorpsraad Vroomshoop vindt het niet correct dat de wethouder reageert via Twitter en had liever een persoonlijk gesprek met haar gehad. In de advertentie eisen de dorpsraden Den Ham en Vroomshoop, alsmede Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk duidelijkheid over de bouw van het nieuwe overdekte zwembad. Saillant detail is dat de advertentie werd gepubliceerd een dag voordat Van Abbema de keus voor de locatie van het nieuwe zwembad bekendmaakte. GB vindt dat Van Abbema een slecht voorbeeld geeft door woorden als ‘onbehoorlijk’ en ‘polariserend’ te twitteren en te dreigen de subsidie aan de dorpsraden in te trekken.
In een reactie zegt Van Abbema: ‘Dorpsraden zijn geen actiegroepen en in mijn ogen manifesteren ze zich wel zo in de zwembaddiscussie. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar je moet wel in gesprek blijven en dat zag ik niet terug in de actie die zij deze week hebben ingezet.’

Almelo e.o.