Volledig scherm
Een Santa Run, zoals hier in Almelo in 2016, dat is met z’n allen rondrennen in een kerstmannenpak. © Robin Hilberink

Geen grap: Santa Run Vriezenveen vernoemd naar stijve piemel

VRIEZENVEEN - Jullie verveelt oe ja aait in december? Köj ok veur die periode nie wat bedeank’n?”. Die vraag kreeg Stefan Schipper van zijn vrouw. De professioneel fotograaf is actief binnen Stichting Sportpromotie Twenterand, die de Twenterandrun en Tot de Nek in de Drek organiseert. Na het figuurlijke zetje van Schippers vrouw komt daar nu iets bij: Steven Pig’s Santa Run. 

Komende vrijdagavond is het al zover. Dan gaan 1600 enthousiastelingen, allemaal verkleed als kerstman, door het centrum van Vriezenveen rennen. Waar die toevoeging ‘Steven Pig’s’ op slaat? Schipper lacht en zegt dan: „Als je dat uitspreekt, hoor je stiev’n pik. Een Tukker vindt dat grappig, de gemiddelde westerling begrijpt er niets van.”

Uitverkocht

Het evenement is al uitverkocht. Er zijn drie afstanden. The Elfs Run van 2,9 kilometer voor ouder en kind, de Santa’s Run van 2,9 kilometer voor deelnemers vanaf tien jaar en de Red Nose Run van 5,7 kilometer, ook voor deelnemers vanaf tien jaar. 

Er valt niets te winnen - „voor mij part blijf je halverwege in de kroeg hangen”, aldus Schipper - en het gaat enkel om de lol. „Voor alles dat wij organiseren, geldt: het moet helemaal ‘over de top’ zijn.”

Opvallend parcours

En ‘dus’ hollen de deelnemers straks door woon- en zorgcentrum De Vriezenhof, café Het Wapen van Vriezenveen en de voormalige uitgaansgelegenheid Discobar Sixty Five. De warming-up is rond 18.30 uur, voor de Grote Kerk aan Westeinde 39. Daarna is The Elfs Run de eerste rubriek.

  1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

    Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

    RHEEZE/STEGEREN - Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.

Almelo e.o.