Volledig scherm
Bezoekers komen in vol ornaat naar het Oktoberfest in Geerdijk om te proosten met elkaar en lekker te feesten op Tiroler muziek en piratennummers. © Annina Romita

Geen kaart over bij Oktoberfest in Geerdijk

GEERDIJK - En weer stonden er zaterdagavond 6000 bezoekers te hossen in de grote feesttent in Geerdijk. De zesde editie van een van de grootste Oktoberfesten in Nederland was zaterdagmorgen om 10.00 's morgens al stijf uitverkocht. 

„Het ging weer heel rap”, meldt Patrick Fokke van de organiserende vriendengroep. Met de Original Stimmungsmacher, het duo Laredo met de regionale piratenhelden Johnny Bolk en Arjan Veneman ging het dak er weer af van de tent aan de Tweede Blokweg. 

ID

De organisatie had vooraf aangekondigd dat jongeren hun ID mee moesten nemen en daar hield de jeugd zich netjes aan. „We moeten daar goed op controleren en dat doen we dan ook”, verzekert Fokke. „De bezoekers kwam ook dit jaar weer van heinde en verre, zelfs met een bus uit Haarlem. „Er was werkelijk geen kaart meer over en alles is gelukkig goed verlopen. Daar zijn we als organisatie uiteraard heel blij mee. Want we organiseren het feest voor de gezelligheid. Wat de plannen voor de toekomst zijn? Dat de zevende editie er in ieder geval komt en die staat gepland op zaterdag 3 oktober van het volgend jaar. Over de invulling gaan we de komende tijd bij elkaar zitten met een biertje erbij. Eerst nagenieten van deze zesde editie”, aldus Fokke.

Volledig scherm
Lekker feesten in lederhosen op het Oktoberfest in Geerdijk. © Annina Romita

Almelo e.o.