Volledig scherm
Kinderen uit Westerhaar genieten van de Jeugd Vakantiespelen. Metje Schutte is één van de begeleidster. Hier plakt ze een tattoo bij één van de kinderen. © Lenneke Lingmont

Geen sleet op formule Jeugd Vakantiespelen Westerhaar

WESTERHAAR - De 46ste editie van de Jeugd Vakantiespelen in Westerhaar wordt deze week gehouden op het terrein van speeltuinvereniging Ons Domein. Met sport, spel en knutselen worden de sociale contacten tussen de jongeren verbeterd. Doorgaans is het een drukte van belang in de laatste week van de bouwvakvakantie.

Zo’n twintig vrijwilligers zorgen dat alle activiteiten in goede banen worden geleid, onder wie Metje Schutte, lid van de stuurgroep. Zij doet voor de laatste keer mee, na 23 keer is het mooi geweest. „Sommige van de huidige vrijwilligers kennen elkaar van vroeger toen ze zelf als kind van de partij waren. Wij staan nu zelf paraat voor de jeugd. Zo zetten wij het werk voort, waar onze voorgangers ooit mee zijn begonnen. En zo moet het ook verder gaan.”

Vissen
Deze week is de eerste activiteit een vossenjacht, waarbij maandagmiddag 120 kinderen op pad gingen door het dorp. Een dag later staat een spelochtend in kulturhus De Klaampe op het programma en in de middag wordt in Ons Domein geknutseld, waarna de dag traditioneel wordt besloten met een viswedstrijd.

Houtdorp
Vandaag - woensdag 24 augustus - wordt een begin gemaakt met de bouw van een houtdorp op het speeltuinterrein. „Kunnen de kinderen zich lekker uitleven”, lacht Schutte. „Die dag eindigt ‘s avonds met de playbackshow.”

Logeerpartij
Veel activiteiten keren jaarlijks terug, zoals het houtdorp en de playbackshow. En dat gaat ook op voor de logeerpartij. „In de nacht van donderdag op vrijdag mogen kinderen in hun zelfgebouwde hut blijven slapen. Dat is natuurlijk een heel avontuur”, weet Schutte.

Almelo e.o.