In Geerdijk zijn grote problemen met huizen, vermoedelijk door werkzaamheden aan het kanaal. De woning van Arjan Otter is een van de voorbeelden. Scheuren, verzakkingen, kieren tussen kozijnen.
Volledig scherm
In Geerdijk zijn grote problemen met huizen, vermoedelijk door werkzaamheden aan het kanaal. De woning van Arjan Otter is een van de voorbeelden. Scheuren, verzakkingen, kieren tussen kozijnen. © Frans Nikkels

Geerdijkers krijgen binnen half jaar duidelijkheid over schade kanaalwoningen

VRIEZENVEEN/GEERDIJK - Woningbezitters aan kanaal Almelo-De Haandrik, die te kampen hebben met ernstige schade, krijgen binnen een half jaar duidelijkheid van de provincie Overijssel. Dat blijkt uit vragen van de PVV Overijssel. Ook gaat Twenterand samen met Geerdijkers optrekken bij de provincie. 

  1. Bonje in Twenterand rondom ‘kanaalbrief’: na sneer naar Jonker, nu steun vanuit ChristenUnie
    PREMIUM

    Bonje in Twenterand rondom ‘kanaal­brief’: na sneer naar Jonker, nu steun vanuit Christen­Unie

    VRIEZENVEEN - Er is bonje rondom de ‘kanaalbrief’ die is gestuurd naar Provinciale Staten. Gerjan Smelt (ChristenUnie) trekt op sociale media fel van leer richting Jan Jonker (SGP) die zich zou terugtrekken. Ondertussen stuurt zijn partijgenoot Theo Huisjes een appje naar Jonker waarin hij meldt dat ook hij de toon van de brief ‘niet politiciwaardig’ vindt. Dit tot irritatie van Smelt.

Almelo e.o.