Volledig scherm
Deze jongeren uit Westerhaar kunnen met geld van de stimuleringsregeling Gezond in de stad een mobiele BMX- en skatebaan gebruiken. © Reinier van Willigen

Geld voor plannen Westerhaar in beweging te krijgen

WESTERHAAR - Er is opnieuw 25.000 euro beschikbaar om inwoners van Westerhaar meer te laten bewegen. Ideeën voor deze tweede ronde van het project Westerhaar aan zet moeten voor 1 september worden ingediend bij de gemeente. Het geld is afkomstig uit de stimuleringsregeling Gezond in de stad van het rijk. Voor projecten om de gezondheidssituatie in wijken in Nederland te verbeteren is in totaal 44 miljoen euro vrijgemaakt.


De stimuleringsregeling vloeide voort uit een nationaal onderzoek, naar de gezondheidssituatie van inwoners. Wijken die laag scoren in dat onderzoek, komen nu in aanmerking voor geld uit genoemde regeling. In Twenterand gaat het niet om één bepaalde wijk, maar om de kern Westerhaar die in vergelijking met de andere dorpen relatief minder goed uit het onderzoek kwam.

Plannen
De plannen voor Westerhaar worden bekeken door mensen uit het dorp, onder meer van de basisscholen, Plaatselijk Belang, de jeugdverpleegkundige, de voetbalclub Voorwaarts, het kulturhus De Klaampe, de stichting ZorgSaam Twenterand en de huisartsenpraktijk Nillessen. Zij beoordelen de aanvragen op bijvoorbeeld doelgroepen en de effecten op langere termijn.

30.000 euro
In de eerste ronde van Westerhaar aan zet werd bijna 30.000 euro besteed aan bijvoorbeeld walking football, een mobiele skatebaan, gratis deelname aan de avondvierdaagse en activiteiten voor Koningsdag. Er komt ook een derde ronde waarvoor 25 mille beschikbaar is. Aanvragen dienen dan voor 1 december binnen te zijn bij de gemeente.

Criteria
Aanvragen via www.twenterand.nl/westerhaaraanzet. Op deze pagina staat informatie over de voorwaarden en criteria waarop aanvragen worden beoordeeld. Bij vragen over de regeling of voor hulp bij het invullen van het formulier kan contact worden opgenomen met de ambassadeurs van de Westerhaar aan zet of gemeente Twenterand. Contactgegevens staan op de genoemde website.

Almelo e.o.