Volledig scherm
Het gemaal in De Pollen © Google Street View

Gemaal bij De Pollen krijgt opknapbeurt

DE POLLEN/VRIEZENVEEN - Het gemaal De Pollen aan de Oude Hoevenweg wordt gerenoveerd. Ook wordt de persleiding van De Pollen doorgetrokken naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Vriezenveen. Het bedrijf Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek gaat de klus in opdracht van Waterschap Vechtstromen klaren.

Via een persleiding wordt afvalwater naar een rioolwaterzuivering getransporteerd. Omdat water van nature van hoog naar laag loopt, moet dat transport onder grote druk gebeuren. Daar zorgt een gemaal voor. 

Het gemaal De Pollen zorgt dus voor voldoende druk zodat het vuile water via de persleiding op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Vriezenveen terecht komt. Daar maakt Waterschap Vechtstromen het vuile water weer schoon, zodat het terug kan naar de natuur.

Maandenlange klus

Vanwege onderhoud van het leidingsysteem en de ontwikkeling van industrieterrein Oosterweilanden is het noodzakelijk de persleiding aan te passen. 

De werkzaamheden duren van deze maand tot en met, naar verwachting, begin 2020. Aanliggende woningen en bedrijven blijven in deze periode bereikbaar, meldt opdrachtgever Waterschap Vechtstromen. Al is enige overlast niet te voorkomen, meldt zij daar meteen bij.

Almelo e.o.