Volledig scherm
Medewerkers van het radioprogramma Delta Piraat, onderdeel van de Delta Media Groep. © Lenneke Lingmont

Gemeentebelangen Twenterand verbaasd over zenderindeling lokale omroep

VRIEZENVEEN - De Delta Media Groep (DMG) valt na de in te voeren streekindeling onder 'Twente West' en niet onder 'Vechtdal'. Die indeling heeft tot verbazing geleid bij de fractie van Gemeentebelangen Twenterand (GBT). De partij vindt dat de lokale omroep van Twenterand juist bij Vechtdal hoort, omdat het gros van de inwoners van de gemeente op die regio zou zijn gericht. Tegen het voorstel van de streekindeling kan tot 15 september bezwaar worden gemaakt.

GBT wil dat het Twenterandse college DMG steunt in haar poging om bij Vechtdal te worden ingedeeld. De partij vindt het vreemd dat het college de lokale omroep in haar gemeente ook bij de regio Twente West zou willen onderbrengen. ,,Volgens onze fractie kan het niet zo zijn dat een autonome organisatie zoals de DMG door het college wordt gedwongen samenwerkingen aan te gaan met partners waarmee zij niet willen samenwerken en waarvoor geen enkele grondslag is'', zo schrijft GBT in een brief aan het college.

Verdieping
De oppositiepartij vindt dat DMG zelf moet kunnen kiezen met wie het wil samenwerken. Het college moet nu antwoord geven op een reeks vragen van GBT over de situatie, onder meer de vraag of het college en in het bijzonder burgemeester Cornelis Visser zich wel voldoende in de materie heeft verdiept. Heeft Visser bijvoorbeeld contact over de kwestie gehad met zijn college Peter Snijders van Hardenberg? En weet hij wel dat de financiële situatie - zo meldt GBT - bij omroepen in Twente West broos zijn?

Raadsdebat
GBT verlangt dat het college op korte termijn reageert, zodat het onderwerp in de raadsdebatten in september kan worden besproken door de gemeenteraad.

Almelo e.o.